Respect • Betrokken • Vernieuwend

Maatschappelijke doelen

In Praktijk De Burcht zijn professionals actief in het bevorderen van de gezondheid van cliënten. Als nevendoelstelling heeft de praktijk oog voor maatschappelijke vraagstukken en noden. Om die reden wordt er een bescheiden percentage van de inkomsten vrijgemaakt voor maatschappelijke doelen. De afgelopen jaren heeft Praktijk De Burcht samen met de collega’s van De Merwede Associatie zich ingezet voor INclusion en de Kinderen van Viljoenskroon.

Over INclusion

INclusion wil chronische armoede en ongelijkheid uitbannen. INclusion gaat voor intelligente en doordachte oplossingen. INclusion wil zeven jaar lang een (dorps-) gemeenschap de middelen bieden om armoede te bestrijden, om ongelijkheid op te heffen en kwaliteit van leven te verbeteren. INclusion staat dan ook voor: Solidariteit, Anti Corruptie, Lange termijn ontwikkeling en Transparantie.
Lees hier meer over INclusion

Over de Stichting Kinderen van Viljoenskroon

De stichting bestaat sinds 2005 en is een kleine stichting zonder betaalde medewerkers. De stichting stelt zich ten doel kinderen van Viljoenskroon (Zuid Afrika) met AIDS en HIV een betere toekomst te geven. Mede dankzij de de financiële steun van Praktijk De Burcht en De Merwede Associatie is in 2012 de nieuwbouw van een school gerealiseerd.
Lees hier meer over de Stichting Kinderen van Viljoenskroon

Stichting Kinderen van ViljoenskroonStichting Kinderen van ViljoenskroonStichting Kinderen van ViljoenskroonStichting Kinderen van Viljoenskroon

kwaliteitsstatuut