Respect • Betrokken • Vernieuwend

Monica Boer

Toen ik 13 jaar was, paste ik graag op kinderen in de straat waar ik woonde. Het leukst vond ik het als zij nog wakker waren, dan verzon ik leuke spelletjes. Op mijn 15e had ik mijn eerste vakantiebaantje in een kinderdagverblijf, waar ik genoot van het verzorgen van baby’s en peuters. Wat later mocht ik op de kinderen van mijn handenarbeid juf passen. Ik haalde ze op uit school, at met ze en we bedachten samen altijd iets leuks om te doen.
Als 20-jarige en de jaren daarna voelde ik me als een vis in het water als groepsbegeleider van vakantie kinderkampen. Ik zei tegen iedereen die het wilde horen, dat ik verslaafd was geworden aan de vrijheid, het plezier en het samen zijn met kinderen. De keuze voor een studie kinder- en jeugdpsychologie kwam dan ook voor niemand onverwacht.

In mijn werk met kinderen en jongeren ben ik nog steeds die vis in het water, het water waarin oplossingen worden gevonden voor de moeilijkheden die worden ervaren. Samen met ouders/verzorgers en anderen die voor hen belangrijk zijn.

Ik zeg vaak bij een kennismaking dat ik geen standaard kinder- en jeugdpsycholoog ben. Naast praten, ben ik graag creatief en lichaamsgericht bezig. Humor is onmisbaar. Het lucht op, geeft ruimte, verbindt en relativeert.

Monica Boer
kinder- en jeugdpsycholoog
reattach therapeut
oki-b behandelaar

kwaliteitsstatuut