SOCIAAL PSYCHIATRISCH VERPLEEGKUNDIGE / CONTEXTUEEL THERAPEUT

Als zoon van een huisarts maakte ik al vroeg kennis met ziekte, gezondheid en het welzijn van mensen. Met veel enthousiasme koos ik dan ook voor een studie en baan in de zorg.
Ik volgde in het algemeen ziekenhuis de A- opleiding verpleegkunde en daarna de B-opleiding in de psychiatrie. Na een aantal jaren binnen de muren van instellingen gewerkt te hebben, ging mijn wens uit naar het ambulante werk, in de thuissituatie bij mensen in hun directe leefomgeving.
Ik heb toen de opleiding tot Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige afgerond en in verschillende functies gewerkt, variërend van behandelaar tot manager, bij GGZ de Grote Rivieren / Yulius.

De uitdaging bleef om de mens beter te leren begrijpen. Ik leerde meer en meer dat lichaam en geest met de sociale omgeving nauw met elkaar verweven zijn en bepalend zijn voor een gezond leven en een goed leven.

De keuze voor de opleiding tot contextueel therapeut was voor mij een logische vervolgstap.
Ik besloot toen ook te stoppen als manager omdat ik meer uitdaging ervaarde in het directe cliënten contact. Ik ging werken bij een Jeugdzorginstelling in een team wat zich richt op gezins en trauma behandeling na seksueel misbruik.
Daarnaast startte ik in 2010 ik samen met een collega een praktijk, in wat nu uitgegroeid is tot de huidige praktijk de Burcht.

Mijn persoonlijke drijfveer en motivatie blijft het verhaal van de cliënt en zijn omgeving. Het bieden van hoop en perspectief, het samen zoeken naar mogelijke oplossingen en verandering, is en blijft voor mij de uitdaging.