BEELDEND THERAPEUT

Soms is het lastig om je gedachten, gevoelens of problemen onder woorden te brengen en lukt dat wel met verf, krijt, papier, hout of klei. Wanneer je beeldend gaat werken, vertraagt je denken en handelen waardoor er ruimte ontstaat voor gevoelens. Ik zie dat steeds weer gebeuren in de praktijk. Het is heel boeiend om samen het proces aan te gaan en met andere behandelvormen tot een gewenste verandering te komen. Mensen leren gevoelens te accepteren, ze stabiliseren of zijn in staat beter met hun gedachten en emoties om te gaan.

Beeldende therapie is mij op het lijf geschreven. Als kind vond ik het altijd al heerlijk om met creatieve materialen bezig te zijn. Daarbij wilde ik graag mensen helpen en van betekenis zijn in de maatschappij. Die combinatie vond ik in de opleiding Sociaal Agogisch Werk Jeugdzorg, gevolgd door de opleiding Vaktherapie Beeldend.

 

Terug naar team>>